Koncert "Trio Tarantela"

U okviru Kotorske koncertne sezone, najavljujemo koncert "Trio Tarantela" 

Utorak 24.11. u 19 h - Koncertna dvorana-Crkva Sv.Duha.

 

„Trio Tarantela“

Mirjana Vuković –violina

Mirjana Jovanović –viola

Davor Novak –klavir 

Program: 

W.A. Mozart Trio for Clarinet, Viola and Piano in E-flat,  Kegelstatt Trio (K. 498)

  • Andante
  • Menuetto 
  • Rondeau

N.R.Korsakov: Trio c- minor

  1. Allegro
  2. Allegro
  3. Adagio con moto
  4. Finale-Adagio-Allegro assai

 

 

Biografije: 

Milena Vuković je rođena u Podgorici 1983. godine. Violinu je ucila u muzickoj skoli ,,Vasa Pavic” u Podgorici u klasi profesorice Kristine Hadzi-Dinic i  profesora Vilija Ferdinandija. Studirala je na Muzickoj akademiji na Cetinju u klasi profesora Romana Simovic i Grigorija Kraska. U toku studija dobitnik je mnogih nagrada na takmicenjima. Danas, je clan Crnogorskog Simfonijskog Orkestra  I Zenskog orkestra ,,Montenegrian Muse”. 

Mirjana Jovanović je rodjena u Kotoru 1984 godine .Osnovno  i srednje muzičko obrazovanje stekla je u Muzičkoj skoli ,,Vida Matjan” u Kotoru ,a 2008. diplomirala je violu na Muzickoj akademiji na Cetinju u klasi profesora Pante Veličkovića. U toku školovanja dobitnik je vise nagrada na republičkim i saveznim takmicanjima. Za vrijeme studija bila je član Orkestra Mladih Jugoistocne Evrope. Od 2007. aktivan je član Crnogorskog simfonijskog orkestra. 

Davor Novak svoje muzičko obrazovanje započinje u Podgorici u muzičkoj školi“Vasa Pavić”. Već kao srednjoškolac osvaja zapažena priznanja i nagrade na Republičkom i Saveznom nivou (SRJ). 1996 god. upisuje Muzičku Akademiju na Cetinju u klasi prof. Vladimira Bočkarjova, iste godine izvodi solo recital u Podgorici koji predstavlja i njegov solistički debi. U toku studija bio je polaznik međunarodnog majstorskog kursa u: “Marijanskim Laznima” u Češkoj, gdje dobija počasnu diplomu, stipendiju i poziv na studije na Univerzitetu San Antonija u Saveznoj Državi Texas ( USA ).Diplomirao je   a kasnije  i  magirstrirao  na odsjeku- klavir na Muzičkoj Akademiji na Cetinju, takođe u klasi prof. Vladimira Bočkarjova. Nastupao  je širom zemje u državama regiona i inostranstvu  (Crna Gora -Podgorica, Kotor, Cetinje, Herceg Novi, Bar, Nikšić; Srbija- Beograd, Novi Sad, Niš BiH, Italiji, Ćeškoj i dr. 

Posebno su zapaženi njegovi solo recitali u CNP-u –Podgorica (u okviru redovne koncertne sezone), Kraljevskom Pozorištu “Zetski Dom”na Cetinju i u Kotoru, gdje ga muzička kritika prepoznaje kao već “formiranog” i veoma “perspektivnog” pijanistu. Nastupa i na festivalima kao sto su Budva “Grad-Teatar, Decembarski Dani Kulture - Podgorica, Bar Guitar Fest, i u okviru Koncertne sezone”Nikšić Guitar Festival”. Usavršava se u inostranstvu na seminarima kod eminentnih pedagoga: Boris Lvov, Michele Campanella, Joakim Achucaro, Valery Grohovsky i mnogi drugi. Trenutno se bavi pedagoškim radom u Srednjoj Muzičkoj Školi “Vasa Pavić” u Podgorici, a aktivno svira i kao kamerni muzicar i korepetitor. 2007. god. ostvaruje orkestarski debi, na festivalu “Grad-Teatar” u Budvi sa istoimenim orkestrom, izvodeći koncert za klavir i orkestar J. S. Bach-a f-moll.

 

 

Linkovi

Ministarstvo prosvjete i nauke u Vladi Crne Gore - www.mpin.gov.me

Ministarstvo kulture, sporta i medija u Vladi Crne Gore - www.ministarstvokulture.gov.me

Zavod za školstvo Crne Gore - www.zavodzaskolstvo.gov.me

Prvi Crnogorski Školski & Obrazovni Portal - www.skole.cg.yu

Opština Kotor - www.opstinakotor.com


ŠOSMO „VIDA MATJAN“ Kotor

 Stari grad br.456 (Trg Sv.Luke), 85330 Kotor

+382 32 302 676

+382 32 323 681

sosmon@t-com.me

 Pon-Pet: 08.00 - 18.00 GMT +1